"Примките на любовта"
Виждали ли сте капка роса върху стръкче трева?
Тя е като сълза,
падаща от окото на женска душа!
Чували ли сте китара,
предвождана от песента на страдащо сърце?
Във земята съхнеща и стара,
винаги намираш някое друго стъкълце.
Вкусвали ли сте снежинка,
от небето падаща във танц красив?
Тя е като част от снимка на прекрасна самодива...
Нереална, но правдива.
Ако сте опитвали поне едно от тези 3 неща,
значи вече сте попадали във примките на любовта!
© Симона Гълъбова Todos los derechos reservados
СтъкАлца може да няма, но стъкЪлца има ! Земята понякога може и да е суха - ако няма вода, с която да бъде напоена! И я сподели кое по точно не ти харесва в понятието "женската душа" ? Много поети описват женската душа с толкова любов и не мога да разбера какво лошо има в словосъчетанието. Помощ моля!