Във вълшебния утринен миг,
птичка, дребна като кутре,
вкуси капчица цветен нектар,
достатъчен да не умре.
И заслави слънцето с възторг!
Щастлива, разпери криле…
Така ù завидях, о, Боже!
Че мен не стига и море…
за едничка усмивка поне!
© Росица Танчева Todos los derechos reservados