на Деньо Денев
О,кей! - жадуван на пристанище:
прегръдка ли си или чувство
в безбрежната душа на странника,
намерил пристан за изкуството?
О,кей край Фара на надеждата,
който себе си отразява
и в дните бурни пренарежда
спасените илюзии за слава...
О,кей преминал през сезоните
на ветрове и тихи приливи,
какво ти шепнат хоризонтите
и вълните белогриви?
О,кей на любовта изгряла
в лагуната на топли длани!
О,кей за среща и раздяла -
вдълбана във морето рана...
© Стойчо Станев Todos los derechos reservados