ПРИСТРАСТЕН
Пристрастен към живота оставам –
недейте ме съди!
И лечение трудно за туй някой днес ще намери.
Пристрастен - ненаситно ще грабя.
Докрай!
За да бъда
покорен от любови,
от страсти,
дори изневери...
Ще попия от всичко...
В кръвта ми животът ще влезе
като тръпка от обич,
любов
или щик на омраза...
Ала аз ще съм жив...!
Като малко момче ще се плезя -
неразбрал кой да любя или от кого да се пазя...
Пристрастен към живота оставам.
Изпил го до края
изморен, но омаян -
така ще си тръгна оттука…
И недейте ме съди!
Пристрастен ще си ида,
но зная,
че оставям ви вас – да живеете тук за поука...
© Георги Ванчев Todos los derechos reservados