15.09.2009 г., 12:09 ч.

Пристрастен 

  Поезия » Философска
545 0 3

ПРИСТРАСТЕН

 

Пристрастен към живота оставам –

недейте ме съди!

И лечение трудно за туй някой днес ще намери.

Пристрастен - ненаситно ще грабя.

Докрай!

За да бъда

покорен от любови,

от страсти,

дори изневери...

 

Ще попия от всичко...

В кръвта ми животът ще влезе

като тръпка от обич,

любов

или щик на омраза...

Ала аз ще съм жив...!

Като малко момче ще се плезя -

неразбрал кой да любя или от кого да се пазя...

 

Пристрастен към живота оставам.

Изпил го до края

изморен, но омаян -  

така ще си тръгна оттука…

И недейте ме съди!

Пристрастен ще си ида,

но зная,

че оставям ви вас – да живеете тук за поука...

 

© Георги Ванчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??