Сред книги и поеми
се скрих във майска вечер,
разлиствах прашни страници
миришещи на старост,
но знаех, че са писани
от някой с буйна младост,
усещал и трептял до рано сутринта,
рисувайки с мастило по белите листа!
Говореше за бури, за чувства, за любов,
разказваше ми всяка малка тайна,
разкриваше дори кирливите си ризи
и на младостта нелепите капризи!
И някак си ми близък стана,
споделях с него всяка рана
и отговориха търсих до късно през нощта.
В живота никога не знаеш
къде приятел ще намериш,
понякога в битието те достига,
а друг път маха ти от прашна книга!
© Йоана Акрабова Todos los derechos reservados