Бяхме пълни си ,,цървули",
на село расли със марули,
домати, краставици, сол,
сланина, мляко, алкохол.
Ядяхме още леща, боб,
бахур, нахут и черен дроб.
С масло намазан бе ни хляба
и с лютениците на баба.
Сега живеем във града...
С какво потулваме глада?-
със пица, чипс и фалафел,
с картофа пържен без предел.
И, нали сме тарикати-
с най модерните салати.
Пием разни питиета,
догоре фрашкани със ,,Е"-та.
Всичките сме все дебели,
болниците сме превзели,
понеже имаше в града
рекламата,,Не на глада!".
В плюскането сме прославени.
Е, как тогаз да сме оправени?
Към корените се върнете,
бе хора, и се опомнете!
© Георги Янков Todos los derechos reservados