Проблемите ми са големи...
В мен остарява радостта!
Животът ми преплита схеми
и праща ме на край света!
Тътрузейки се с двата крака,
подготвям почвата на рака,
на болестите на века...
А трябва да ги пресека!
Една и съща песен пея
и децибелът е висок!
Вървя по сивия Поток
и си живуркам, не живея!
Макар че вече не съм млад,
очаквам все още обрат!
© Христо Славов Todos los derechos reservados