25 nov 2017, 17:59

Прохладна вечер 

  Poesía
381 0 8

Над къщичка спуска се хлад,
ветреца си ляга да спи,
щурче е засвирило пак,
в небето огряват звезди.

 

Неволно дочул песента,
веднага наостри уши,
стопанин със бойна снага,
едва ще затвори очи.

 

За дълго останал е буден,
на светната лампа чете,
вторачен, с поглед безумен,
за кратко се чувства дете.

© Виктория Тасева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??