4 ago 2024, 16:11  

Прокрадва се тихичко днес през градините 

  Poesía » Del paisaje, Filosófica
85 0 2

Прокрадва се тихичко днес през градините
невидима есен. Рисува. Мълчи.
От злато пътека гради, за да минете
и гледа с разбиращи пъстри очи,

 

онези от слънце съвсем изруселите
и бързащи сякаш към бъдното дни,
разтяга почти до безкрайност неделите,
и времето уж неусетно мени.

 

А август разсърден фучи по поляните
лежи по канавките в туфи трева...
Душата му лятната ако не хванете,
то ранната есен ще стори това...

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??