Пролет
В прозявка протегна се слънцето,
забулено в зимни мъгли.
Прогони студа, всичко замръзнало
в миг само се стопи.
С лъчи погали заспали кокичета,
събуди безброй разноцветни лалета,
заподскачаха пъстрокрилите птичета
сред клони на зелени дръвчета.
В небето мъглите се стопиха
и настани се пъстра дъга.
И своя дъх всички затаиха -
по нея слезе Пролетта.
В косите си свежест затъкнала,
с дрехи от нежна роса,
венец от цветя пак помъкнала,
пристъпва с боси крака.
Илияна Дадарова
© Или Дадарова Todos los derechos reservados