23.03.2011 г., 20:48 ч.

Пролет 

  Поезия » Пейзажна
526 0 2

Пролет


В прозявка протегна се слънцето,

забулено в зимни мъгли.

Прогони студа, всичко замръзнало

в миг само се стопи.

 

С лъчи погали заспали кокичета,

събуди безброй разноцветни лалета,

заподскачаха пъстрокрилите птичета

сред клони на зелени дръвчета.

 

В небето мъглите се стопиха

и настани се пъстра дъга.

И своя дъх всички затаиха -

по нея слезе Пролетта.

 

В косите си свежест затъкнала,

с дрехи от нежна роса,

венец от цветя пак помъкнала,

пристъпва с боси крака.

 

Илияна Дадарова

 

© Или Дадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??