Очаквана и носеща надежда
Борба за светлината се повежда
На всички живи същества
За златните лъчи на пролетта.
Под жарките лъчи на любовта
Покриват клоните с омайна красота.
Подават крехки връхчета листата
Избавяйки дърветата от голотата.
Промени се и природната нагласа
Отприщиха се и на птиците гласа
А всички бръмбари и пеперуди
Се разхвърчаха като луди.
И вече всеки е готов
За новото си амплоа
Отново е дарен живот
Наденат е житейския хомот.
Започва вечната борба
За въздух и за свобода.
© Hristo Hristov Todos los derechos reservados