Ще дойдеш,като ласка южна
и ще събудиш младостта в нас!
Ти си за душите жадни нужна,
щом пойни птици извисят глас.
Ще се завърне радост в България,
очаквана от вехт до днешен век!
Ще цъфнат рози за героите стари...
Всеки от нас ще бъде брат и човек
на онези мечтани,тръпни идеали,
погребани в могили на тази земя!
И златен век за който са мечтали
дедите ни,дни хаосни ще заменят!
© Стойчо Станев Todos los derechos reservados