Дойде пролетта,
цъфнаха цветята,
а къде е мойто цвете?
Питам се сега...
В чужди ръце ли е?
Или просто е било лъжа?
Знам, цветя много по света,
но само във едно е моята душа!
И плача!
И скитам!
И търся го сега!
Макар и да знам, че всичко е било лъжа.
Но какво от това?
Ще продължа!
Защото срещна ли го...
Отново ще се родя!
И пак ще цъфнем двама,
като пролетни цветя.
А стане ли това,
ще е сбъдната мечта!
И ще ни гали пролетта
с нежна ръка,
и огън от любов ще пали,
зърне ли ни обичта!
© Митко Todos los derechos reservados