30 may 2015, 1:46  

Пролетта е илюзия 

  Poesía » Otra
407 0 2

 

 

 

 

 

Щъркелите с клюновете си затракаха,
над оглушалата от тишина камбанария.
Пролетта събуди се и всички се прозяваха,
земята се протегна и разтвори се цяла.

Наизкачаха от нея сънища навсякъде,
от семенца безброй под снега лежали.
Слънцето топло всяко едно близваше,
и им казваше: Аз съм баща ви.

Само една семка от изядената ябълка на Ева
бе сигурна, че пролетта е илюзия.
Ще я видите по улиците как говори си сама,
че никога повече не иска да поникне.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Станислав Русев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??