В камината огънят тлее
със пламък догарящ, смутен,
в безсилие пурпурно съска
и чезне в жарта укротен...
Тревожният огън дълбае
жаравата с ален език,
безброй печерички разтваря,
Но всички се срутват за миг...
Блуждае прощалния огън -
зове го на смърт пепелта,
прозорците спят запотени,
просветват в цвета на кръвта.
Просветват, но тебе те няма,
не тичаш към мен запален.
Жаравата съска зловещо,
погребала пламък засмян...
© Петя Todos los derechos reservados
P.S.: И аз се харесвам LP, повече старите неща