Извинявам ти се, живот! Моля за прошка!
Не ти си виновен! Не ти роди злобата мощна!
Не ти ни раняваш до кръв!
Не ти ни запримчваш с позлатена връв!
Прости ми, Живот, господар на всичко, що носи Душа!
Най-после разбрах: Аз дълбоко греша!
Ти си смисълът на всяко рождение!
Ние сме хора, последно твое творение!
Ние раждаме злото! Подминаваме с пренебрежение
всяко твое предупреждение!
Вместо себе си, виним Живота,
че е изпълнил дните ни с жестокост!
Моля те, Живот, прости ми!
Да се осъзнаем, помогни ни!
© Маргарита Ангелова Todos los derechos reservados