Първи април е
и с прелести родния
край наспорѝл е!
Първи април е
и всекиго с обич и
мир обдарѝл е!
Първи апрѝлий,
страната на земния
Рай я окрѝляй!
...........................................
Първи апрѝлий! -
И вредом - Рай земен, и
людете - мѝли!
© Стоян Минев Todos los derechos reservados