4 abr 2012, 10:02

Първоаприлски сняг 

  Poesía » Otra
511 0 4

ако се върна
 и аз като зимата
 за онзи ажурен шал
 върху клоните
 изтънял
 прокъсан от белота
 в дупките му
 свили гнезда
 мълчания
 
 ще трябва да заваля
 и аз като зимата
 за последно
 сутринта
 на първи април
 с едри флокули сняг
 мокро
 тежко
 нетрайно
 безсилно
 
 ще трябва да се стопя
 и аз като зимата
 по обяд
 на първи април
 усмихната
 почервеняла на върха на носа
 и аз като зимата
 на прага
 преди да ме вземе
 слънцето

© Павлина Гатева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??