1 mar 2008, 19:41

Първомартенско 

  Poesía » Otra
895 0 24
  

                                                                  

                                   Зачеркнах зимата, но не астрономически.

                                   В душата си аз сложих и черта.

                                   Пристигна Март. Посрещнах го езически.

                                   Тъй както се посреща пролетта.

                                   Сама съеших бялото с червеното.

                                   Сама си ги нарекох за късмет.

                                   Усуках ги. Отдавна аз и времето,

                                   усукани в едно вървим напред.

                                   И се получи мартеница - чудо.

                                   За здраве, за любов, за благодат.                            

                                   Зачеркнах зимата и пролетта събудих.

                                   И няма вече връщане назад.

                                  

                   Честита Баба Марта! Бъдете бели и червени, весели засмени!

                               

© Валентина Шейтанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??