Първото пиянство е горчиво,
помниш го завинаги, защо...
защото ти изглеждаш причудливо,
странно, нелогично същество.
Не си узнал какво е да изгубиш
мисъл, разум, знание и път,
ти мислел всичко, че умееш
не знаел си на любовта вкусът.
Първата любов не е наслада,
тръгва бързо, както е дошла,
от първото пиянство всеки страда,
с болни чувства или от глава.
© Гергана Караджова Todos los derechos reservados