Животът е събуждане
Животът е начало
Животът е прераждане и ново раждане.
...................................................
Започваме начисто, без багаж.
И нямаме дори секунда стаж
И нямане дори минута спомен
От стария дори си нямаме и помен
А само жажда за живот...
Неистова, безпределна и отново
Поемаме си дъх, и на челото с пот
Поемаме по пътя си наново.
Но идва ден, когато всичко се обръща
И много спомени ни връща
И някой близък, приятел или роднина
Си тръгва, ей така без видима причина.
Така приятеля ни скъп си тръгна
Не каза нищо, дори не ни прегърна
Изглежда е завършил земния си път
И поел е, по небесния такъв.
Върви приятелю, върви
И горе е за хора
Макар, че само нашите души
Отиват горе в простора.
Но някой ден, ще се намерим
И всички много ще се смеем
И въпреки, че нямаме тела
Ще правим пак, отново, щурави неща.
И този ден ще беше толкова обикновен.
В памет на добър приятел.
© Hristo Hristov Todos los derechos reservados