На Трявна ни махат деца.
Засмени са тези лица.
Наблизо се лее река.
Какво ли ни чака сега?
Славейков родил се е там.
Носете словата му с плам!
Бъдете за спомена храм!
Вървете по пътя голям!
Отминахме гара Кръстец.
Двамина говорят с мъдрец.
Дружина съставя живец.
Машината спря в Дебелец.
Изниза се друмник доволен.
Навлизам в лазурен Престолен.
Навярно в купето ще друса
и всеки ще мисли за Русе.
© Димитър Драганов Todos los derechos reservados