Търси ме сега - когато не съм близка,
търси ме във всяка следваща жена,
частици от мен във всяка намирай,
сглоби си пъзела на любовта.
Търси ме в плътта на непозната,
на идващата и отиваща си среща,
търси ме в косата, в очите, в ръцете,
но не откривай душата ми.
Търси ме в мрака от спомени чисти,
търси ме в деня, от теб разпилян,
частици от мен, посяти със времето,
сглобила пъзела, вече разпилян.
Търси ме във всяка идваща с времето,
сглобявай ме бавно, да не ме нараниш,
колко ù липсва, от мене кажи ù,
колко оставих ù сподели.
Търси ме сега - вече тъй близка -
но... в пъзел...
© Гери Д Георгиева Todos los derechos reservados