29.03.2011 г., 11:12 ч.

Пъзел 

  Поезия » Любовна
707 0 0

Търси ме сега - когато не съм близка,
търси ме във всяка следваща жена,
частици от мен във всяка намирай,
сглоби си пъзела на любовта.

Търси ме в плътта на непозната,
на идващата и отиваща си среща,
търси ме в косата, в очите, в ръцете,
но не откривай душата ми.

Търси ме в мрака от спомени чисти,
търси ме в деня, от теб разпилян,
частици от мен, посяти със времето,
сглобила пъзела, вече разпилян.

Търси ме във всяка идваща с времето,
сглобявай ме бавно, да не ме нараниш,
колко ù липсва, от мене  кажи ù,
колко оставих ù сподели.

Търси ме сега - вече тъй близка -
но... в пъзел...

© Гери Д Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??