В тихата нощ, потопи се
в малката стая, в края
на къща, пълна с мечти,
пречупват се тънки стени,
обгръщат плътта ми изцяло,
прекършват крехкото тяло
и рамките от четири стават на три.
Под плътска покривка обвита
се бори душата ми свита,
минава далечни маршрути,
часове, дни и минути
и мъчно се бори с мене
решетки от затвора да вземе,
накрая ги взе...
от три рамките станаха две.
Пръстите дъхаво пишат сега,
верен другар им подсказва,
обиколил е хиляди тайни места
има какво да разказва.
Повярвал в хора, далечни планети
и даже в приказки, дето децата
четат, и с очи пълни с надежда
си лягат вечер в леглата.
В рухнала стая невинно мълча,
бродя, минавам до болка
ден подир ден, в ума,
все една мисловна обиколка.
Да премахна ли рамките,
пак на везна,
да остане ли само една?
© Гергана Караджова Todos los derechos reservados