Само ритъм без слово.
Топъл жест за любов.
Блясва нежна подкова
под небесен покров.
Пламва огън в очите -
нежен стон и молба...
Нима мълния скита
със ранени крила?
Кой ли пее изкъсо?
Пада призрачен мрак.
Светлината накъсана
движи чувствата пак.
Само ритъм без слово.
Кратък блясък и зов!
Някой пее отново:
наранен от любов.
© Стойчо Станев Todos los derechos reservados