Обрали са ме! Като по учебник –
две щипки сол и люспичка от пясък.
Разбойникът с години ме е дебнал,
тършувал и в косите ми за блясък,
и в шашавите нощи за отрова!,
и в шибания люляк за надежда!,
и в стиховете здраво се е ровил,
но тях небето ще си ги подрежда...
Каквото взел – халал!
На мен се пада, да хвърля ръкавица за двубой.
Направо, казваш, него да открадна!
Разбойник е животът.
Но е мой.
© Todos los derechos reservados