Раздяла
Спомен по спомен, сълза по сълза,
изчезва някъде неусетно тя –
тя, която беше безсмъртна, сега умира,
с ужасна сила безсилието я залива...
Тя, която ти беше вярна безвъзмездно
и всичко за нея беше безценно –
всеки миг, поглед, жест или дума.
Сега за това наивно чувство тя бленува.
Сега безценното за нея ù се вижда смешно,
сега красивите думи ù звучат банално,
сега истината не се пречупва в дадените ù обещания,
сега… наложи се да прогледне...
Видя те такъв, какъвто не беше предполагала, че си.
Видя истини от миналото, освободи се от всички лъжи.
Видя реалността, която не искаше да признае
и си тръгна, макар да искаше да остане.
Тя – моята наивна, безкористна и необятна любов,
си отива, стъпка по стъпка, превърна се от огън в жар,
а след време само пепел след неизбежния в сърцето ми пожар.
Ти така и не ме разбра и още да ме обвиняваш си готов.
Но не знаеш да приема да съм сама колко трудно ми беше,
да приема, че това е краят и любовта ни я няма вече
и да чувствам как болката в сърцето ми ще прелее,
запазвайки надеждата, че след време и тя ще изтлее.
За жалост, заедно с болката изтлява и любовта
и този път я пускам да си отиде, приемайки реалността.
Колкото и да боли, колкото и да ми липсва тя, ти и нашето преди,
създавам и следвам нов път без илюзии, с нови мечти.
© Валерия Минева Todos los derechos reservados