21 feb 2009, 19:45

Разочарование 

  Poesía » De amor
633 0 1
Когато видиш разцъфнала роза,
омаян от нейната красота,
бързаш да се насладиш,
до сърцето силно да приютиш,
да вдишаш аромата,
оставяйки следа в душата.

Но времето минава, а розата
започва да пада,
листче по листче окапва.
Тя не е това, което беше,
за жалост, откриваш го вече.

Защо се завърта така кръговратът?
Защо кръгът се затваря?
Защо откриваме топлотата?
Сладостна, омайна е красотата
и когато си мислиш, че притежаваш я вече,
нещо в теб умира, защото
тя не е това, което беше!

Дали времето е тази константа,
която скрива слънцето в облаци гъсти,
която отнема надеждата
и оставя ни с голи пръсти?

Дали? Спирам да питам се вече.

© Дияна Дамянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Пръстите и да са голи не е в това бедата
    важното е да не оголее без емоции душата
    Пък да виним времето е най-лесното нещо...
Propuestas
: ??:??