9 nov 2005, 20:47

РЕКВИЕМ 

  Poesía
788 0 2

РЕКВИЕМ

                      На децата от Лим

 

Дванадесет малки слънца в миг угаснаха…

Толкова млади цветя не разцъфнаха…

Чисти и светли души – като птици отлитнаха…

Дванадесет скъпи чеда не пораснаха!

 

Дванадесет болки в нашите тъжни сърца,

хапят и кървави рани дълбаят.

Разкъсват душите, защото умряха деца,

макар смъртта да е началото – не краят.

© Румен Ченков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Днес разбрах, че един човек, който пише в този сайт е загубил детето си. Явно мъката не подминава никого ...
  • Ще замълча тук, но ти имаш думи за всичко, поете!
Propuestas
: ??:??