Решение има
Въпроси има, но има също
отговори и на тях решение.
Времето е ценен капитал.
Пространството е капитал.
Там се решението намира.
В труда на твоето съзнание
То е.
В на душата свободата, в
Нейната наслада. Смел бъди.
Мисли и гледай. Когато решение
Нямаш вътре, вън се то намира.
Спри се и погледай ти за миг
Света наоколо.
Целеустремеността не е решение
В този миг. Разсей се, почини.
Мислѝ, после пак погледай вътре.
Погледът решение е на всичко.
Мисълта и чувствата прекрасни.
В природата наоколо животът
Се намира и таи за тебе.
Временно е всичко във света.
Когато спрем се ний за миг,
Огледаме се ний когато, мисъл
Нова ще ни се роди. Движи се
Се смело, но препятствията
Уважавай. Тревогата дошла е
Теб на гости, облачно е времето
Навън - а мисълта къде е -
Тук е, тук е тя - тя ще ти
Помогне, мисълта е светлина.
Гледай, гледай ти тревожния
Предмет, силата вземи му.
Пътят мисълта ще ти укаже.
Усилия да се полагат трябва,
Но от направеното не
Съблазнявай се - на деня вчерашен
То принадлежи. А деня сегашен
Те зове за труд, и за почивка
Нова.
Виж полето, виж поляните,
За гората досети се, за любимите
Лица. Живей свободно и
Непредвидимо. Съдба в
Живота съществува. Съдбата
Безизходица съдържа - на някои
места затворени врати. Но !
Тя съдържа в степен съща и
Пътеки, пътят твой прекрасен
Тя съдържа. Слава на прекрасната
Съдба - вечната утеха. Майка
Тя на всички същества е.
Боговете не забравяй, намери
Си ти сред хора и животни,
В градината, във двора и дома
Днешната пътека. Наказвай,
Милвай и люби всичко
Адекватно. Виж във време също
Свойте наказания. Уважението
явявай - вратите затворени
Ще извика то и ще ги отвори.
Любов, любов,
Това е - да, но любовта е също
Равновесие - баланс - тя е
Радост сал тогаз, когато
Деятел станеш ти - човекът що
Нещата уважава, но и който
Сам за живота свой пътеките
Си отстоява. Доволство в
Себе си въвежда от това,
Че е откликнал и изпълнил
Свойте намерения.
Слава на Велес, и на тези
Всички богове, на всички
Същества, що решението
В живота наш съдържат.
Дисциплина, труд,
Съсредоточение възвисяват
Духа наш и път му дават.
Почивка, поетичен поглед,
Разходки и движение в
Гора, поле, навсякъде -
Те пък дават за душата наслада
И храна - а за ума решение
Ново.
Ура
Лесничея
Ура
© Леснич Велесов Todos los derechos reservados