14 jun 2009, 22:18

Родино, моля те за прошка! 

  Poesía » Civil
607 0 8

                    

Родино, моля те за прошка!

                  

 

“Цялата страна като дъга е.

Всеки цвят крещи да е начело.”

                    Валентин Йорданов („Свято” дело")

       

           

Не могат днес като дъгата

политическите цветове

с хармония да украсят страната –

за тях тя e земя, а не небе…!

                    

И всеки цвят от политиката

с лъжи все обещава ни небе…

Но щом спечели, пак разчита на интригата!

… Родината делят си „на парче”…

                              

И днес брегът на нашето море

на „мой” и „твой” парцел е разделен…

Във всеки кът от планина, скала, поле

сме все „на гости” - не във дом рожден…

                       

И днес боли, че обичта на Вазов

и хиляди, живели преди нас,

е заменена с тлееща омраза -

и думичката „моя” днес е власт!

                            

С разкъсана до болка вяра, чест,

Родино, моля те за прошка аз,

че „моя” трудно те наричам днес…!

Дали ще бъдеш „наша” за децата ни… след нас?!

                 

                       

 

  http://www.youtube.com/watch?v=sQ8bY_CKBKM

                

                

© Ваня Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • жалко е
  • Харесах!
  • без фалшива патетика, искрено, истински. поздрави!
  • Трогна ме с този стих!Браво!
  • Поклон пред този стих!
  • С разкъсана до болка вяра, чест,
    Родино, моля те за прошка аз...
    Не ти трябва да молиш са прошка,Ваня.От такива като теб трябва да искат прошка- тези за които пишеш.Но няма да го направят.Вервай ми.

  • Прозвуча ми много чисто и искрено! Харесах!
  • Родината е наша, Ваня, няма нужда от извинения, макар че понякога се чувстваме като емигранти в нея. Изгубих я от очите си, но не и от сърцето си...Бог да пази Отечеството! Ваше Благородие
Propuestas
: ??:??