Родино, моля те за прошка!
“Цялата страна като дъга е.
Всеки цвят крещи да е начело.”
Валентин Йорданов („Свято” дело")
Не могат днес като дъгата
политическите цветове
с хармония да украсят страната –
за тях тя e земя, а не небе…!
И всеки цвят от политиката
с лъжи все обещава ни небе…
Но щом спечели, пак разчита на интригата!
… Родината делят си „на парче”…
И днес брегът на нашето море
на „мой” и „твой” парцел е разделен…
Във всеки кът от планина, скала, поле
сме все „на гости” - не във дом рожден…
И днес боли, че обичта на Вазов
и хиляди, живели преди нас,
е заменена с тлееща омраза -
и думичката „моя” днес е власт!
С разкъсана до болка вяра, чест,
Родино, моля те за прошка аз,
че „моя” трудно те наричам днес…!
Дали ще бъдеш „наша” за децата ни… след нас?!
http://www.youtube.com/watch?v=sQ8bY_CKBKM
© Ваня Всички права запазени