Предлагаш да играем без грим игра,
нехайно хвърляш зара - ези или тура,
навярно си забравил истина една,
която всички знаят от древни времена,
любовта се пали и с мокър кибрит,
но сухият й огън до пепел гори,
здрави мостове с лекота руши,
нищо не е същото както преди.
Тя е неподвластна на ези-тура
и ще съжаляваш много след това,
любовта е роза с остри бодли,
бодне ли сърцето, завинаги кърви.
Мислиш се за силен, важен супермен
и без страх рискуваш всеки божи ден,
сигурно си любил ти жени безброй,
но с мен не случи, не съм рая твой.
Дори и победена имам аз крила,
фалшиво ли заложиш от теб ще отлетя,
и ще ти оставя като спомен мил,
неземно горчива роза с див бодил,
тя ще ти напомня, че адът не е мит,
и че бодли крие истинския лик,
на истинските рози от бялата леха,
с тях не се играе на ези-тура.
© Кръстина Тодорова Todos los derechos reservados