12 ene 2010, 14:15

Самота 

  Poesía » Del paisaje
614 0 2

Самотна е чайката в простора,

политнала над морските вълни,

и чувствам как във мен се взира,

защо ли и двете сме сами.


И морският бряг е самотен,

обгърнат от сиви мъгли,

вълните със трясък се гонят

по пътя безкраен

на сините морски дълбини.


И кораб самотен по тях се люлее,

запътен незнайно къде,

бели платна в мъглата разперил,

с надежда

за вятър попътен и ясно небе.


© Анка Александрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??