11 mar 2010, 14:39

Самоубиецът 

  Poesía
505 0 4

 

 

Отсреща малкият си тръгва вече...

Тревожни стъпки цепят тишината...

Отвън  се суетят... А той – обречен,

замаян, се е проснал пред вратата...

Отвън пазачите шептят смутено,

а тези от килиите ги псуват...

Момчето става бледо и студено

и има чувството, че вече плува...

Отвън говорят... Нервно чакат джипа...

Мотаят се... Един на друг си пречат...

Опитва някой пулса да напипа,

но все едно е за момчето вече...

Отвън утихва... лампите догарят...

И някой със парцал кръвта изтрива...

- Дано до утре пак да го докарат!,

се молят живите...

И пак заспиват...

© Георги Ванчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??