Звънлив пролетен вятър
усмихна палаво
тъгата в очите ми,
подари на дните
нечупливи, бели криле,
с детелина четирилистна
закичи облачното небе.
И ето, мракът победен,
за път вече се стяга,
възкръснала надежда
зелените си ръце
волно към мен протяга.
Безоблачно, ново слънце
на хоризонта изгрява
и златните му обувки
целуват влюбено прага
на изконна мечта.
Загребвам алчно с шепи
от светлото на небето
и тръгвам кръстопътна,
с вълшебни розови очила,
без посока и без компас,
прегърнала с поглед
разцъфтялата пролет
в прероденото сърце
на сбъднатото небе.
© Кръстина Тодорова Todos los derechos reservados
Пожелавам много усмивки, много любов и само
красиво сбъднати мечти, съдбата щедро да ти
дари! Бъди винаги много обичана и много щастлива!