Когато всяка мисъл е заета
А всеки довод иска да е прав
Налей си пак и продължи банкета
И се надявай, дроба ти да бъде здрав.
То, той живота ти е даден
Да пробваш всичко в него, без остатък
И никога не давай заден
А продължавай все нататък, все нататък.
Когато някой път усетиш, че е време
Спирачка да натиснеш или намалиш
Тогава значи, че започва да ти дреме
И време е товара да свалиш.
Започнеш ли и за децата да се жертваш
Да влагаш повече търпение в тях
Света от ъгъл друг да гледаш
Нелепи случки да обръщаш в смях.
Тогава значи си преминал в друго измерение
Открил си истината, без съмнение
Че всичко е игра, илюзия, химера
А целия живот е премиера.
В която ти си главно действащо лице
на сцената излизаш и играеш от сърце
накрая се покланяш, слизаш и без да се обръщаш
към другото си аз се връщаш.
© Hristo Hristov Todos los derechos reservados