Разследвах се за криминални деяния -
оказах се много опасен убиец.
Че съм се убивала, с хладно старание,
пред себе си, аз не успях да прикрия.
И се арестувах сама. С белезниците,
под моя охрана се пратих в затвора,
където си бях надзирател в тъмницата,
и рядко допусках общуване с хора.
Сама си насрочих процес. В изстъпление
сама си прочетох и смъртна присъда.
Сега съм в очакване. За изпълнение,
планувах присъдата скоро да бъде.
След всичко ще стана и своя палач -
ще дръпна я, шалтера, я, пък въжето.
След себе си - пак аз ще вия от плач.
Гробар ще си бъда сама, след което.
Накрая сама ще запиша в регистъра:
"Престъпникът е екзекутиран успешно.“
От тука - започвам начисто и мисля, че
да правя разследване - беше погрешно.
Радост Даскалова
© Радост Даскалова Todos los derechos reservados
Интересно.