Ще чакам...
Ще легна самотна на пясъка горещ.
Ще чакам чайките сълзите да изпият.
Ще чакам и от тебе вест...
Прати я - "На брега", с адрес.
Там ще съм! Заровила нозе...
Събрала в шепи - смелите мечти.
Ще чакам - бял гълъб при мен да долети.
Изпрати го! За да може да пристигне.
Ще чакам! Чуваш ли? Самотна!
Вълните ще изтриват моите следи.
Вятърът - косите ми ще гони.
Но знай - ще чакам... На брега!
И гола! Ограбена от болка.
Изстискана от всяка следваща вълна.
Аз ще се гърча в изнемога,
но все там ще съм - за да те чакам на брега!
Катя Михайлова
© Катя Михайлова Todos los derechos reservados