23.08.2012 г., 9:54 ч.

Ще чакам... 

  Поезия » Любовна
691 0 1

Ще чакам...

 

Ще легна самотна на пясъка горещ.

Ще чакам чайките сълзите да изпият.

Ще чакам и от тебе вест...

Прати я - "На брега", с адрес.

 

Там ще съм! Заровила нозе...

Събрала в шепи - смелите мечти.

Ще чакам - бял гълъб при мен да долети.

Изпрати го! За да може да пристигне.

 

Ще чакам! Чуваш ли? Самотна!

Вълните ще изтриват моите следи.

Вятърът - косите ми ще гони.

Но знай - ще чакам... На брега!

 

И гола! Ограбена от болка.

Изстискана от всяка следваща вълна.

Аз ще се гърча в изнемога,

но все там ще съм - за да те чакам на брега!

 

Катя Михайлова

© Катя Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??