На отсрещния тротоар ще мина,
не искам даже въздуха със тебе да деля,
нито искам и за миг до теб да се допра!
Ще ме изцапаш!
Със свойта подлост, лицемерие,
пропили се във всяка твоя клетка.
И на какво отгоре е това високомерие,
да ти кажа, доста смешна гледка!
Приятели били сме неотдавна,
приятелство ли беше, ми кажи?
Щом само чакаш ме да падна,
а от гърба ми ножа да виси!
Понякога е трудно да осмислиш
дали сляп си бил, или наивен.
Очи ли да затвориш и да простиш,
или да погалиш гърба прободен!
Колкото добре да плуваш,
ако си покрай удавници, загубен си!
Колкото и всичко да умуваш,
пред никого глава не свеждай, ЗАПОМНИ!
Най-боли приятел да те предаде,
но на кого е по-лесно да простиш?
На него или на себе си?!
© Симона Димова Todos los derechos reservados