7 jun 2014, 23:07

Ще те скрия 

  Poesía » De amor
598 0 3

Ще те скрия в шапката на стих,
път поел по цъфнали пътеки.
Извор във душата ти открих
от капчуци ромолни и меки...

Ще те скрия в джоб на сънен миг -
мой късмет във нищото намерен.
Времето от чувства се пропи,
със звезди ревниво ни замеря.

Ще те скрия в шепота на здрач,
оцветил горещо тишината
и в дъжда - нечаканият плач,
напоил копнежа ни за лято.

Ще те скрия в порив на вълна...
във око на буря кръговратна,
в мида уловила светлина
от въздишката ни необятна.

© Михаил Цветански Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??