22 mar 2012, 12:30

Скиорът 

  Poesía » Otra
407 0 3

Той се спуска
по снежния склон
и очи в белотата
присвива.
Коленете напряга.
Встрани
изоставя борове,
превили
под вързопите
снежни мечти -
сякаш Дядо ви Мраз
уморено
и несмогнал
да дойде, уви,
(май изпуснал шейната
с елени!),
опаковал за другия век,
или другия миг,
или среща.
Той се спуска
по склона.
Фучи.
По пързалката
пъплят човеци.
Над пързалката
лифтът снове.
Периферно от хижите
пуши.
Той се спуска.
Това е добре!
Значи вече е бил
горе, в пустото!

© Павлина Гатева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??