4 feb 2012, 0:58

Слънце в деколтето 

  Poesía » Otra
506 0 6

Без почивка снегът
ден и нощем валя
и затрупа поля и градини;

 

после спря. И се взря,
от окото сълза
заблестя и разчувства се зимата.

 

Пухкав, девствен товар,
от любов натежал,
заоплита във бримките слънчеви

 

върху клоните блян
от въздишка. Дъхът
го разтече на зимата в пъпа ù.

© Павлина Гатева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??