Без почивка снегът
ден и нощем валя
и затрупа поля и градини;
после спря. И се взря,
от окото сълза
заблестя и разчувства се зимата.
Пухкав, девствен товар,
от любов натежал,
заоплита във бримките слънчеви
върху клоните блян
от въздишка. Дъхът
го разтече на зимата в пъпа ù.
© Павлина Гатева Всички права запазени