- Кажи, море, кажи ми за Луната,
кажи: красива ли е тя?
- Красива е... като водата.
И свети с твойта светлина!
- Кажи ми, пламък, за Луната
кажи ми: честна ли е тя?
- Честна е, като децата.
И само тебе иска на света.
- Кажи ми, ветре, за Луната,
кажи ми: колко е добра?
- Добра е... като свободата.
Ах, колко те обича тя.
- Кажи, земя, кажи ми за Луната,
кажи ми: умна ли е тя?
- Умна е, като съдбата.
И знае всичко за света.
- Кажи, дете, кажи ми за Луната,
кажи ми: вижда ли ме тя?
- Вижда те, но в тъмнината.
И знае, че не е сама.
© Николай Todos los derechos reservados
Ники