СЛЪНЧЕВА ЕСЕН
Месец ноември тази година
пристигна щедър, добър и засмян.
Красиви - есенната градина
и паркът - целият в злато облян.
Слънцето кротко, спокойно, мило,
гали земята със ласкава длан.
В прозорците то е заискрило,
запалило пожар в града голям.
В очите хорски прамъче свети -
от слънчицето частица е то.
Искам в душите слънце навеки
да има, да има в тях сал добро.
© Анка Келешева Todos los derechos reservados